Mirović primio učenike Karlovačke gimnazije koji putuju na usavršavanje kineskog jezika u Kinu

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas direktora Karlovačke gimnazije Radovana Kovačevića i učenike koji su, u saradnji Konfucijevog instituta iz Novog Sada i Univerziteta Zhejiang A&F, ostvarili pravo na petomesečnu stipendiju za usavršavanje kineskog jezika na Univerzitetu u Hangdzou, u Kini.

Čestitajući đacima na ostvarenim uspesima iz znanja kineskog jezika, predsednik Mirović istakao je da Pokrajinska vlada podržava sve mlade i ambiciozne učenike koji su spremni da se usavršavaju, a uz to i na najbolji način predstavljaju svoju školu, AP Vojvodinu i Srbiju.

„Kineski jezik ima veliku perspektivu i upravo ćete vi u budućnosti biti most za saradnju naše zemlje i NR Kine“, izjavio je predsednik Mirović.

Zahvalivši se na prijemu i podršci predsedniku Miroviću, direktor Karlovačke gimnazije Radovan Kovačević rekao je da su učenici ostvarili pravo na stipendiju na tradicionalnom takmičenju srednjoškolaca „Kineski most“, te ocenio da je boravak u Kini veoma značajan kako za njihov dalji profesionalni napredak, tako i za ugled gimnazije u svetu.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*