Modaliteti saradnje sa Kubom u oblasti zdravstva

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Kube Brunom Rodrigezom Pariljom o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom virusa COVID-19.

Tokom razgovora su razmenjene informacije o merama koje dve države preduzimaju sa ciljem eliminacije ove pošasti i što efikasnije pomoći obolelima.

Pored toga, Dačić je informisao svog sagovornika o tome da Vlada Srbije aktivno radi na povratku srpskih državljana koji su, usled prekida međunarodnog avio-saobraćaja i pandemije COVID-19, ostali „zarobljeni“ u inostranstvu, među kojima je bila i grupa od oko 30 naših državljana koji su sa Kube, preko Moskve, vraćeni u Srbiju.

Dačić i Parilja su razgovarali i o modalitetima saradnje u oblasti zdravstva, uz dogovor o nastavku komunikacije po ovom, ali i drugim pitanjima, u cilju što efikasnije borbe protiv COVID-19, kao trenutno najvećeg planetarnog izazova, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*