Moguć slabiji pritisak i povremeni nestanci vode u gradu

Čišćenje dovodnika sirove vode s izvorišta „Petrovaradinska ada“, dužine kilometar, počinje u utorak te postoji mogućnost slabijeg pritiska, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

Zbog radova koji će trajati oko sedam dana, moguć je slabiji pritisak, ali i povremeni nestanak vode na rubnim delovima mreže i višim spratovima stambenih zgrada koje nemaju hidropak.

Iz tog Preduzeća navode kako je reč o cevovodu DN 600 koji nije čišćen od kada je postavljen, tačnije osamdesetih godina prošlog veka, a osim čišćenja unutar cevi, menjaće se i zatvarači. Tokom radova će umesto 600 kroz dovodnik dolaziti svega 200 litara, te iz “Vodovoda” mole sugrađane na strpljenje jer je ta kapitalna investicija, kako ističu, deo planskog unapređenja tehničkog sistema.

“Ovim poslom se obezbeđuje stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, ali i veći protok vode kroz cevovod. Ujedno se na ovaj način višegodišnje rešava kvalitet sirove vode koja dolazi na preradu u Fabriku vode. Apelujemo na naše korisnike za razumevanje i strpljenje jer su radovi neophodni zarad sigurnijeg vodosnabdevanja s izvorišta”, navode iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*