Momirović: Gružanski koridor će stoprocentno raditi srpske firme

BEOGRAD –

Srbija će sama obezbediti sredstva za realizaciju Gružanskog koridora, na kome će stoprocentno raditi srpske građevinske kompanije sa našim inženjerima i radnicima, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović na prvoj sednici Radne grupe za praćenje i realizaciju projekta “Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca i izgradnje državnog puta od Kragujevca do veze sa državnim putem u Mrčajevcima“.

„Srbija konačno ima ekonomsku snagu da sama obezbedi sredstva za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, kakav je Gružanski koridor, i nema potrebe da se u tolikoj meri kao ranije oslanja na strane partnere koji su nam obezbeđivali finansiranje projekata. Postoji mnogo projekata koje izvodimo u Šumadiji, ali su za Kragujevac bez sumnje najvažniji Severna obilaznica i Gružanski koridor, kojim će se grad Kragujevac povezati sa Moravskim koridorom“, rekao je ministar Momirović.

momir

Izvor: gov.rs

Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca je izuzetno važan projekat, pomenuta obilaznica će planiranom trasom povezati najznačajnije ulazno izlazne pravce: državni put IB reda br. 24 Batočina-Kragujevac-Kraljevo, državni put IB reda br. 25 Kragujevac-Topola, državni put IIA reda br. 177 Kragujevac-Gornji Milanovac i izlazni krak državnog puta IB reda br. 24 Batočina-Kragujevac-Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku.

Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca će dovesti do punog izražaja pogodnog saobraćajno geografskog položaja i povoljne saobraćajne pristupačnosti grada i njegov značaj u regionu i državi.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*