Momirović o slučaju „Gea turs“: Nedopustivo da se naši građani ostave u inostranstvu na takav način

Povodom slučaja „Gea turs“ prevoznika koji nije organizovao prevoz i povratak srpskih državljana iz Grčke, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ističe da je nedopustivo da se naši građani ostave u inostranstvu na takav način, posebno u trenutku kada i dalje nismo potpuno relaksirani u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Kako ministar Momirović navodi u saopštenju, naložili su hitan inspekcijski nadzor firme „Gea turs“ kako bi utvrdili da li je prevoznik radio po Zakonu o prevozu prilikom odvoženja naših građana u Grčku.

Momirović o slučaju

Momirović o slučaju „Gea turs“: Nedopustivo da se naši građani ostave u inostranstvu na takav način

„Insistiraćemo na tome da se preduzmu sve mere kako bi se ljudi bezbedno vratili u zemlju“, dodaje Momirović.

Ističe i da „Gea turs“ poseduje Licencu za međunarodni vanlinijski prevoz putnika u drumskom saobraćaju i da prema proverama u bazi poseduju i autobuse s kojima nesmetano mogu da vrše vožnju u Grčkoj.

„Između ostalog, radi se o prevozniku koji je konkurisao i dobio nepovratna novčana sredstva kroz Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom koronavirusa. Očekujem svaku vrstu preuzimanja odgovornosti prema građanima i prema poslu kojim se bave, kao i hitno slanje autobusa, a ne kombija po građane koje su ostavili u Grčkoj u nezavidnoj situaciji“, zaključio je Momirović.

Prevoznik „Gea turs“ koji je odvezao putnike iz Srbije u Grčku na svom sajtu dao je obaveštenje da prevoz za Grčku obustavlja do daljnjeg. Dakle, svi putnici koji su došli sa ovim prevoznikom u Grčku ostavljeni su da se sami snalaze za prevoz u Srbiju, bez ikakve prethodne najave i obaveštenja.

„Usled toga što grčke pogranične službe onemogućavaju nesmetan kombi prevoz, nismo u mogućnosti da nastavimo sa prevozom na ovoj destinaciji do daljnjeg. Ukoliko dođe do promena, blagovremeno ćemo vas obavestiti“, navodi „Gea turs“ na svom sajtu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*