Momirović: Ulaganje u infrastrukturu u Srbiji povećava razmenu sa Slovačkom

BEOGRAD –

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohom, sa kojim je razgovarao o saradnji Srbije i Slovačke u oblasti infrastrukturnih projekata i ekonomije.

Momirović je istakao da je uveren da će obim spoljnotrgovinske razmene između dve zemlje biti još više osnažen značajnim rastom investicija u putnu infrastrukturu Srbije.

momirovic5

Tanjug (Dragan Kujundžić)

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Momirović je napomenuo da je obim spoljnotrgovinske razmene između Srbije i Slovačke u 2020. godini iznosio 545,2 miliona evra, dok je nivo stranih direktnih investicija iz Slovačke dosegao iznos od 110,8 miliona evra.

Istakao je da su to jasni pokazatelji važnosti ekonomske saradnje dve zemlje.

Ambasador Rosoha pohvalio je aktivnosti Srbije u investicionom ciklusu i istakao zainteresovanost slovačkih kompanija za saradnju i ulaganje, posebno u infrastrukturnim projektima Srbije.

Upoznao je ministra Momirovića sa projektom „Road Scanner“, preciznom laserskom tehnologijom za praćenje kvaliteta puteva.

Razgovarano je i na temu zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju čiji je cilj da dalje osnaži ekonomske odnose između zemalja, pogotovo u ovako izazovnom periodu u kojem solidarnost i saradnja između zemalja predstavljaju osnov za ekonomski oporavak i dalji prosperitet.

Momirović je zahvalio Republici Slovačkoj na principijalnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suveriniteta Srbije.

Istakao je i da se odnos između dve zemlje temelji na tradicionalnom prijateljstvu i saradnji u različitim oblastima.

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*