Momirović: Vlada odvojila sredstva za aerodrom Ponikve

ZLATIBOR –

Vlada Srbije je već ove godine odvojila sredstva za Aerodrom Ponikve da bi bio osposobljen za sportsku i biznis avijaciju, a uz podršku svih opština ovog dela Srbije osposobićemo ga za turističku avijaciju, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom posete Zlatibora.

Ministar je naglasio da je potrebno pronaći zajednički interes za sve opštine kako bi se izgradio pristup.

aerodrom ponikve jpg

Izvor: aerodromponikve.rs

„Vlada Srbije je već ove godine odvojila sredstva za Aerodrom Ponikve da bi bio osposobljen za sportsku i biznis avijaciju, a uz podršku svih opština ovog dela Srbije osposobićemo ga za turističku avijaciju“, rekao je Momirović.

Imajući u vidu projekte koji su planirani za naredni period, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, kaže da će ceo ovaj region izgledati potpuno drugačije u narednih 10 godina.

„Na Zlatiboru će se uz pomoć Vlade graditi sportski centar sa zatvorenim stadionom do 2000 gledalaca i oko 15 novih terena tako da će Zlatibor izgledati kao nova Antalija u Srbiji. Stvoriće se mogućnosti za pripreme evropskih sportskih ekipa“, rekao je Stamatović dodajući da je Čajetina jedna od retkih opština gde se beleži porast novorođene dece.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*