MUP: Četvoro uhapšenih zbog sumnje da su preduzeće iz Kladova oštetili za više od dva miliona dinara

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su javno preduzeće „Komunalac“ iz Kladova oštetili za više od dva miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Uhapšen je 45-godišnji V.M., bivše odgovorno lice tog javnog preduzeća zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama i zloupotreba službenog položaja dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama uhapšeni odgovorno lice jednog odseka u „Komunalcu“ M.S. (56) i dvoje rukovodilaca M.M. (40) i S.S. (60).

                      Foto: Dejana Majstorović

Oni su osumnjičeni da su kao članovi Komisije za javne nabavke, pre donošenja odluke o pokretanju postupka javne nabavke kamiona kipera, sa prodavcem dogovarali uslove i tehničke karakteristike vozila, kao i kupoprodajnu cenu od tri miliona dinara.

„Sumnja se da su potom sa tim prodavcem, kao jedinim ponuđačem, zaključili ugovor kojim su za ‘Komunalac’ kupili kamione kipere za tri miliona dinara, iako je tržišna vrednost kamiona bila 652.336 dinara. Na taj način, kako se sumnja, oni su oštetili javno preduzeće ‘Komunalac’ za 2.347.664 dinara“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je V.M. osumnjičen i da je prihvatao i plaćao fiktivne fakture jedne preduzetničke radnje koja je u vlasništvu njegovog rođaka, za usluge prevoza i nabavke ogrevnog drveta, koje nikada nisu obavljene.

„Na taj način javno preduzeće ‘Komunalac’ oštećeno je za 588.000 dinara, a protiv vlasnika preduzetničke radnje, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica podneta je krivična prijava u redovnom postupku“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*