MUP: Maksimalne mere obezbeđenja u Beogradu tokom posete Putina

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će njegovi pripadnici tokom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u četvrtak, 17. januara, preduzeti maksimalne mere obezbeđenja, koje će dovesti i do izmene režima saobraćaja u određenim delovima Beograda.

Foto Ilustracija/ Pixabay

Načelnik Odeljenja za obezbeđenje određenih stranih ličnosti i delegacija Slaviša Krstić precizirao je da će tokom posete biti primenjene posebne mere fizičkog i tehničkog obezbeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, ali i oko objekata koje će posetiti.

Nosilac ovih mera, kako je objasnio, biće Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata u saradnji sa pojedinim organizacionim jedinicama MUP-a, ali i drugim državnim organima, rekao je Krstić.

On je istakao da će biti preduzete sve neophodne aktivnosti kako bi se otklonili svi bezbednosni rizici.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd Dragan Bogosavac ukazao je na to da će tokom trajanja posete ruskog predsednika na području glavnog grada biti preduzete maksimalne mere obezbeđenja, po takozvanom prvom stepenu.

Biće zabranjen svaki vid saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti, kao i na saobraćajnicama koje se nalaze u neposrednom okruženju. Na snazi će biti i zabrana parkiranja vozila na saobraćajnicama koje se nalaze na trasi kretanja štićene ličnosti, precizirao je Bogosavac.

On je apelovao na građane da se prilikom posete predsednika Rusije pridržavaju uputstava pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će biti angažovani na poslovima obezbeđenja.

Bogosavac je naglasio da će pripadnici Uprave saobraćajne policije preduzimati intenzivne mere u cilju normalizacije saobraćaja nakon prolaska kolone sa štićenom ličnošću.

Krstić i Bogosavac su apelovali na sugrađane da imaju razumevanja za aktivnosti koje će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimati tokom predstojeće posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: MUP

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*