MUP na sistematičan način pristupa problemu nasilja nad ženama

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas na sednici Saveta za suzbijanje nasilja u porodici da MUP sa posebnom pažnjom pristupa problemu nasilja nad ženama i da ima važnu ulogu u institucionalnom sistemu zaštite žrtava od svih oblika nasilja.

MUP na sistematičan način pristupa problemu nasilja nad ženama

Vulin, koji je zamenik predsednika tog saveta, naglasio je da kao ministar unutrašnjih poslova garantuje da nijedan policajac nikada neće imati razumevanje za nasilnika, dodavši da svako ko počini nasilje nad ženom ili decom, pored zakonske sankcije, zaslužuje i osudu čitavog društva.

On je istakao da je značajan pomak u borbi protiv nasilja u porodici pokrenut usvajanjem Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, na osnovu kojeg policija ima mogućnost da izrekne hitne mere, odnosno zabrani učiniocu nasilja da prilazi žrtvi i kontaktira je, kao i da privremeno udalji učinioca iz stana.

U cilju što efikasnije primene ovog zakona, kako je dodao, 2.007 policijskih službenika su stekli znanja i veštine postupanja u skladu sa donetim zakonom, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*