Na Beogradskom sajmu bez prepreka za osobe sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorkom Beogradskog sajma Dankom Selić o učešću Ministarstva na sajmovima koji će biti održani u oktobru ove godine.

Reč je o 63. Međunarodnom sajmu knjiga, 49. Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava i 4. Medija marketu.

Pod geslom „Jednaki“, od 21. do 28. oktobra, Ministarstvo će se predstaviti u hali 3A, na prostoru od 1.000 metara kvadratnih.

Na inicijativu ministra Đorđevića, nakon 81 godine od osnivanja, po prvi put u istoriji Beogradskog sajma sve hale biće dostupne i osobama sa invaliditetom.

Za nas su svi građani Republike Srbije jednaki, bilo da su oni deca, trudnice, porodilje, zaposleni, penzioneri, osobe sa invaliditetom, borci, ratni veterani, socijalno ugrožene ili marginilizovane grupe, poručio je ministar.

Upravo zato, kako je istakao, naša misao vodilja kada smo počeli da razmišljamo o Sajmu bila je „jednaki“.

Ministar je najavio da će na prostoru od 1.000 kvadrata biti predstavljene rukotvorine, slike i umetnička dela koja su napravile osobe sa invaliditetom.

Upravo njihovim talentima posvetićemo posebnu pažnju ovom prilikom, a predstavićemo i sve ono što radimo u okviru Ministarstva, naveo je Đorđević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*