Na humanitarnoj aukciji za Gavrila, kopačke kojima je Mitrović poništio gol Ronalda

BEOGRAD –

Kopačke fudbalera Srbije Stefana Mitrovića, koje je nosio na meču sa Portugalom, postavljene su danas na humanitarnu aukciju za malog Gavrila Đurđevića, saopštila je humanitarna organizacija „Zajedno za život“.

Kako se navodi, Mitrović je donirao kopačke kojima je uspeo u poslednjim sekundama meča dva puta da odbrani gol reprezentacije i sačuva Srbiji bod protiv Portugala.

mitrovic, orlovi

zajednozazivot.rs

Kopačke defanzivca Srbije biće na aukciji dostupne putem sajta Limundo u naredna 72 sata, a Mitrović je prethodno poklonio i potpisan svoj dres reprezentacije Srbije, koji će biti prodat na aukciji putem Instagrm stranice humanitarne.licitacije.

Šestomesečni Gavrilo boluje od spinalne mišiće atrofije, a za lečenje ove bolesti potrebno je čak dva i po miliona evra.

kopacke3

zajednozazivot.rs

Za lečenje je potrebno sakupiti još preko milion i po evra, a usklopu akcije za pomoć malom Gavrilu, nedavno je sakupljeno 7.500.000 dinara od prodaje kapitenske trake Kristijana Ronalda koju je bacio na stadionu „Rajko Mitić“ pred kraj utakmice Portugala i Srbije.

Večiti rivali na zajedničkom zadatku sa Beogradskim maratonom

Dresovi sa fudbalskog derbija između Crvene zvezde i Partizana biće dati na prodaju, a prikupljena sredstva će biti donirana u humanitarne svrhe.

Večiti derbi 164. po redu između Crvena zvezde i Partizana, biće održan u sredu od 18 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

Kako je saopšteno, na inicijativu Beogradskog maratona i uz podršku uprava i fudbalera Crvene zvezde i Partizana, kao i Zajednice fudbalskih klubova Superlige, ovogodišnja najveća utakmica srpskog fudbala, osim uobičajenog velikog sportskog značaja, imaće i svoj humanitarni karakter.

Ovogodišnji 34. Beogradski maraton biće održan 16.maja pod sloganom „Bez barijera“, kao znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom.

„Želja nam je da ukažemo na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, kao i da stvorimo uslove za konkretna rešenja istih – radi uklanjanja mentalnih i fizičkih barijera kako bi se osobe sa invaliditetom što efikasnije uključile u redovne tokove života“, stoji u saopštenju.

U periodu od održanog derbija do održavanja 34. Beogradskog maratona, organizovaće se prodaja dresova fudbalera Crvene zvezde i Partizana u kojima će igrati utakmicu – radi prikupljanja sredstava za unapređenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom – prevashodno mladih i dece.

Kako se dodaje, o konkretnim ciljevima i načinu prodaje dresova javnost će uskoro biti obaveštena, kao i o postignutim rezultatima po završetku cele akcije.

Partneri u realizaciji celog projekta su i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Srpski filantropski forum.

U predhodnom periodu, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda i Beogradski maraton sarađivali su na sličan način kada su prvo po održanom 116. derbiju, u aprilu 2001. godine u okviru kampanje „Trčim za decu“ prodajom dresova sa derbija, kao i majca sa 14. Beogradskog maratona, prikupljena značajna sredstva koja su tom prilikom iskorišćena za rekonstrukciju i izgradnju domova za brigu o deci bez roditeljskog staranja u Kulini i Stamnici.

Drugi put, posle održanog 126. derbija u aprilu 2006. godine, prodajom dresova prikupljena su sredstva za sprovođenje kampanje „Škola bez nasilja“, koju je u Srbiji realizovao UNICEF, a u kojoj je aktivno učestvovao i Beogradski maraton kroz organizaciju Dečijeg maratona i 19. Beogradskog maratona.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*