Na mestu likvidacije Amidžića nađeno 11 čaura i dva projektila

Novosadska policija intenzivno traga za ubicom Dragana Amidžića Amidže (55), koji je likvidiran u nedelju uveče u Sremskoj Kamenici.

                        Foto: Dnevnik.rs

Kako se novinar „Dnevnika” uverio na licu mesta, juče je nastavljen uviđaj. Na mestu zločina, po nezvaničnim saznanjima, pronađeni su 11 čaura 7,62 mm i dva deformisana projektila.

Na Amidžića je pucano iz mraka u klasičnoj sačekuši, u trenutku kada je izašao iz restorana „Kampus”, dok je išao prema kolima, u nedelju oko 20.45 časova u Sremskoj Kamenici. Ubistvo se dogodilo, kao što smo pisali, na parkingu „Edukonsovog” studentskog doma, gde se nalazi i pomenuti restoran „Kampus”, a motiv je još uvek nepoznat.

Na svu sreću, niko od studenata i slučajnih prolaznika nije povređen.

Ekipa Službe hitne pomoći se odmah uputila na lice mesta, na parking u Ulici vojvode Putnika 68b u Sremskoj Kamenici, ali je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt.

Beživotno telo Dragana Amidžića bilo je pored njegovog blindiranog „be-em-vea” bugarskih registracija. Nezvanično, taj automobil je odvezen još u nedelju uveče u dvorište policije.

Očevici kažu da se začula strašna buka i rafalna paljba iz vatrenog oružja. Mesto zločina bilo je blokirano, a policija je kontrolisala sve prilaze Sremskoj Kamenici.

Podsećamo, Dragan Amidžić je bio poznat po vožnjama avionom, najčešće „galebom”, nad Novim Sadom, a pamti se i po vožnji vojnog guseničara po Mišeluku, kada je je dospeo u žižu javnosti.

Organizovao je i trke aviona u Novom Sadu pre nekoliko godina, a 2007. je na sportskom aerodromu „Čenej” organizovao i aero-miing.

U Novom Sadu je poznat po akrobatskim vožnjama „galebom” nad Dunavom. Imao je više od 700 sati naleta na avionu „galeb G-2”. Aprila 2017. godine, Amidžić je imao avio-incident na aerodromu „Čenej”. Iskusni pilot je tada spasao sebe i letelicu, nije bio povređen, a avion je ostao neoštećen.

Poznat je i po tome što je vozio „bentli” „porše”, „ferari”.

Vlasnik je novosadskog hotela „Sajam”, nekoliko ugostiteljskih objekata i benzinskih pumpi.

Potraga za ubicom Dragana Amidžića Amidže i dalje je u toku i policija intenzivno radi na rasvetljavanju tog slučaja.

Kako nezvanično saznajemo, podataka o nekim kriminalnim aktivnostima ubijenog nema, a u istrazi će se proveravati poslovi koje je vodio i da bi se videlo da li ima osoba s kojima je Amidžić došao u sukob.

To je, inače, treća klasična sačekuša ove godine u Novom Sadu.


Sahrana u sredu 

Ubijeni Drana Amidžić biće sahranjen sutra, 9. oktobra u 15 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu, objavila je njegova porodica.


Podsetimo, 10. maja oko 23 časa u Ulici Ilije Birčanina 9 na Novoj Detelinari pokušano je ubistvo Dalibora Bogdanovića Boće (42), kada je ispod njegovog „be-em-vea” eksplodirala bomba. Taj nekadašnji policajac je tom prilikom teškom ranjen, a za podmetačem eksplozivne naprave još se traga.

Nepun mesec pre likvidacije Amidžića, odnosno 9. septembra oko 22 časa, na Novom naselju, u Ulici braće Dronjak kod broja 7 na parkingu je hicima iz pištolja ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović (55). Sumnja se da je motiv ubistva osveta. Željko je otac Aleksandra Bulatovića, koji je pre nekoliko godina sa Sašom Vidovićem ubio Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu. Policija i dalje intenzivno traga za Bulatovićevim ubicom.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*