Na pomolu rešenje izlivanja oborinskih voda na Laušu

Banja Luka – Višegodišnji problem sa izlivanjem oborinskih voda u Karađorđevoj ulici na Laušu uskoro bi mogao biti rešen, nakon što su ovih dana pokrenute aktivnosti na dogradnji sistema oborinske kanalizacije u ovom naselju.

Svesni problema dotrajale i stare oborinske kanalizacije nedovoljnih profila koja čim padne jača kiša, poplavi delove najprometnije ulice na Laušu, gradske vlasti su rešenje ovog dugogodišnjeg problema stavile na listu prioriteta.

Za početak rešavanja ovog problema, odabrane su kritične tačke na Laušu i Pobrđu.

„Projektom je predviđena izgradnja kraka oborinske kanalizacije profila 300 mm u Ulici Đorđa Jovetića, u dužini od oko 180 metara, i dela glavnog oborinskog kolektora u Karađorđevoj ulici u dužini od oko 170 metara od skretanja u Ulicu Vladimira Rolovića pa do projektovanog izliva u reku Crkvenu „– naveli su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove.

Za ovaj posao, procenjene vrednosti 170.000 KM, ove sedmice biće raspisana javna nabavka za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

„Izgradnjom ovog kolektora, čiji je projektovani profil 1500 mm rasteretiće se postojeći kolektori koji su u lošem stanju i nedovoljnog profila da prime sve oborinske vode koje se slivaju prema Karađorđevoj ulici. Time će započeti rešavanje dugogodišnjeg problema koji nastaje prilikom obilnijih padavina – naglasili su iz resornog odeljenja.

Ako ne bude žalbi u toku javne nabavke, početak radova se očekuje u prvoj polovini septembra.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*