Na splavovima i dalje žurke uprkos zabrani

Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture Srbije najavilo je pojačanu kontrolu splavova i pozvalo vlasnike da poštuju mere koje je propisao Krizni štab.

Na splavovima i dalje žurke uprkos zabrani

                                                                                                                                                        Foto: Ilustracija
U saopštenju se navodi da je primećeno održavanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobiđu primenu naloženih mera Kriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu.
Dodaje se da je inspekcija u prethodnom periodu obavila nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave sa rasponom kazni od 200.000 dinara do dva miliona dinara.
Uprkos tome, uočeno je da pojedini vlasnici i dalje oglašavaju organizovanje žurki i drugih proslava na splavovima, vrlo svesni da time direktno krše propise, zbog čega će se pojačati inspekcijske kontrole u predstojećem periodu.
Saopštenje brodarstvu predstavlja instrument za realizaciju mera koje je utvrdio Krizni štab, pri čemu se naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, već nakon 23 časa, kao i svih drugih objekata na kopnu.
Takođe, dozvoljeno je okupljanje najviše 10 osoba na splavu, s tim što rastojanje između prisutnih mora biti najmanje 1,5 metara, a zabranjeno je organizovanje žurki i proslava na njima, s obzirom na to da se time krše naložene epidemiološke mere zaštite stanovništva.
Autor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*