Nadležni ruše naplatne kućice, opozicija presekla traku

Predstavnici opozicije predvođeni Draškom Stanivukovićem (PDP) došli su pred sam početak uklanjanja naplatnih kućica u Glamočanima kod Banjaluke i izveli performans.

Presekli su crvenu traku i doneli plakate sa novinskim tekstovima o tome koliko je koštao ovaj projekat koji nikom nije poslužio i koji je koštao građane oko 3,5 miliona KM, a zbog čega niko nije odgovarao, piše Srpskainfo.

 

Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

 

 

– Pošto oni svečano otvaraju zatvaranje i rušenje kućica, mi smo im doneli i makaze. Sa tim parama su mogli napraviti mostove u Banjaluci kojih nema. Da ne govorimo koliko je ovde bilo saobraćajnih nesreća – rekao je Stanivuković.

Direktor Puteva RS Nenad Nešić naveo je da će radovi trajati 45 dana, a da je za dugo čekanje na uklanjanje kućica odgovorna Kancelarija za žalbe.

– Poručio bih samo da je ovo jedina crvena traka koju je Draško presekao. Pozivam ga da dolazi ovde i nadzire radove – rekao je on.

Takođe je poručio Stanivukoviću da ništa ne radi, a da “blati druge”.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Trninić poručio je da konačno počinje uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima.

– Što se tiče odgovornosti, Tužilaštvo je reklo da niko nije kriv – poručio je Trninić.

Naplatne kućice su u Glamočanima postavljene 2012. godine i koštale su oko 2,1 milion KM. Putarina na magistralnom putu Banjaluka – Gradiška nikada nije ni naplaćivana.

Čak je i Tužilaštvo istraživalo ovaj slučaj, ali je utvrđeno da niko nije kriv što je potrošen toliki novac bez svrhe. Na kraju će uklanjanje naplatnih kućica poreske obveznike koštati oko milion i po KM.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*