Nagrada „Mihajlo Pupin“ najviše priznanje AP Vojvodine

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici kojoj je predsedavao predsednik Igor Mirović, utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o ustanovljavanju nagrade AP Vojvodine i pokrajinskih priznanja.

Tim dokumentom se predlaže da se ustanovi Nagrada AP Vojvodine „Mihajlo Pupin“, kao najviše priznanje koje se dodeljuje pojedincu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju AP Vojvodine.

Predloženo je da se ustanove pokrajinska priznanja za značajna ostvarenja, i to: u oblasti kulture – Priznanje „Ferenc Feher“, umetnosti – Priznanje „Pavle Jovanović“, obrazovanja – Priznanje „Đorđe Natošević“, nauke – Priznanje „Milutin Milanković“, privrede – Priznanje „Lazar Dunđerski“, sporta – Priznanje „Momčilo Tapavica“, ljudskih i manjinskih prava – Priznanje „Ljudevit Mičatek“ i ravnopravnosti polova – Priznanje „Milica Tomić“.

Odluku o dodeli Pokrajinske nagrade i priznanja donosi Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja. Pokrajinska nagrada i priznanja dodeljuju se povodom datuma od pokrajinskog značaja, i to: Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji (25. novembar), dana obeležavanja Majske skupštine (15. maj) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10. decembar).

Na današnjoj sednici utvrđen je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Zavoda za kulturu Vojvodine.

Tim izmenama predlaže se da Zavod za kulturu Vojvodine promeni naziv i nastavi sa radom kao Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski”. Osnivač Kulturnog centra je AP Vojvodina, a osnivačka prava vrši Pokrajinska vlada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*