Nagrada za dokumentarni film RTRS-a „Ljepota krajnosti“

Na nedavno održanom trećem internacionalnom festivalu turističko-ekološko dokumentarnog filma „VRMDŽA FEST 2019“ u Srbiji, nagradu za najbolji turistički film u filmskoj produkciji dobio je autor Branko Lazić za film „Ljepota krajnosti“.

FOTO RTRS

Film je snimljen 2018. u kanjonu Tijesno pored Banjaluke za vrijeme održavanja festivala „Dril end čil“ u organizaciji penjačkog kluba Ekstrimo. Ovo je priča o mladim ljudima iz cijelog svijeta koji dolaze na ovaj festival i na visini od nekoliko stotina metara uživaju u avanturi prelaska kanjona na trakama koje su razapete između njegovih vrhova.

Međunarodni stručni žiri u sastavu Bernardin Modrić, reditelj iz Rijeke i direktor Histori Film Festivala, Dejan Dabić, filmski kritičar iz Niša i Saša Đorđević, novinar agencije Beta, odlučili su da je film o nesvakodašnjem penjačkom festivalu najzanimljivija filmska produkcija na festivalu ove godine.

Ekipu filma čine snimatelji Danijel Pavlović i Dejan Račić, montažer Vedran Marić, producent Aleksandar Šević i režiser Branko Lazić.
izvor RTRS
Total Page Visits: 1 - Today Page Visits: 1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*