Nagrada za feljton novinaru Politike Dragoljubu Stevanoviću

(Fotodokumentacija „Politike”)

Nagrada „Pera Todorović” koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za feljton pripala je novinaru Dragoljubu Stevanoviću za seriju tekstova „Ivan Vdović VD i 40 godina od novog talasa”, saopštio je danas UNS.

U Stevanovićevom feljtonu koji je izlazio u nastavcima od 17. februara do 3. marta u „Politici” predstavljen je život bubnjara Ivana Vdovića i drugih mladih umetnika koji su činili klicu novog talasa.

Od đaka prvaka, gimnazijskih dana u kojima počinje da svira bubnjeve u grupi Limunovo drvo, zatim bendova Šarlo akrobata i Katarina II, feljton govori o ovom talentovanom mladom muzičaru, generaciji muzičara i bendova tog vremena, sklonosti ka porocima i preranoj smrti VD-a u 31. godini.

Feljton „Ivan Vdović VD i 40 godina od novog talasa” je u potpunosti autorsko delo Stevanovića, a pored intervjua sa VD-ovim savremenicima, posebnu težinu daju mu susreti i razgovori autora sa Ivanovom majkom, prenosi Beta.

Ilustrovan je autentičnim fotografijama iz tog vremena, koje je delom ustupila porodica pokojnog Vdovića, a delom Goranka Matić, koja je kroz foto objektiv ovekovečila kultne bendove ’80-tih godina prošlog veka.

Nagrada će biti uručena u novinarskoj kući „Pera Todorović” u Vodicama kod Smederevske Palanke, rodnom mestu Pere Todorovića.

UNS nagradu za feljton dodeljuje svake druge godine a laureatu pripada diploma i zlatni prsten.

Pera Todorović (1852-1907) je bio drugi predsednik (1891-1894) i obnovitelj Udruženja novinara Srbije.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*