Nagrađeno 50 pripadnika MUP-a

(Foto MUP Srbije )

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uručio je danas priznanja za 50 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se, kako je rečeno, u prethodnom periodu istakli hrabrim i posvećenim radom ostvarivši izuzetne rezultate. Vulin je nagrađenima rekao da su oni ljudi koji su svoj život posvetili građanima Srbije, čija je bezbednost i sigurnost najveći dokaz njihovog uspeha.

„Svoje živote ste posvetili drugima, građanima Srbije i njihova bezbednost i sigurnost dokaz su vašeg uspeha. Kada na ulicama naših gradova možete da prođete kraj sigurnih i bezbednih ljudi, kada vidite jednu novu generaciju koja polako i sigurno odrasta u boljoj, stabilnijoj, sigurnijoj Srbiji, onda znate da ste uspeli”, rekao je Vulin, a saopštio MUP.

U ime nagrađenih, pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije Vlade Jovanović zahvalio se državnom rukovodstvu na, kako je rekao, nesebičnoj podršci i razumevanju za posao koji su obavljali u prethodnih nekoliko meseci.

Jovanović, koji je ukratko rezimirao rad na razotkrivanju i hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, istakao je da je čitava akcija bila osetljiva i da je rađena u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom.

Policijski službenici Policijske stanice Novi Beograd Danijel Pavlović i Bojan Virijević, koji su brzim i pravovremenim reagovanjem spasili bebu koja je odmah nakon rođenja ostavljena u nehigijenskom naselju na Čukarici, rekli su da im je najveća nagrada to što su spasili jedan tek rođen ljudski život.

Oni ističu da su ponosni na dobijeno priznanje, ali da svoj posao ne obavljaju da bi bili nagrađeni, već zato što im je na prvom mestu bezbednost i sigurnost građana, njihovih života i imovine.

Pripadnik Policijske uprave u Vranju, Dejan Marinković, koji je zajedno sa kolegama bio u potrazi za osumnjičenim koji je počinio krivično delo ubistva i kojeg je policija pronašla, istakao je da će im dodeljeno priznanje biti motiv više u radu, da bude još efikasniji i bolji, prenosi Beta.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*