Najavljena rekonstrukcija Opšte bolnice u Somboru

Pokrajinska vlada, Grad Sombor, opštine Apatin, Kula i Odžaci zajedno će finansirati idejni projekat za rekonstrukciju i adaptaciju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković prisustvovao je potpisivanju Ugovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije za adaptaciju i rekonstrukciju „Hirurškog bloka“ Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru i naglasio da će Pokrajinska vlada u 2019. godini iz budžeta za te namene izdvojiti 18 miliona dinara. Ugovorom je definisano da Grad Sombor finansira 8 miliona dinara, opština Kula 1 milion, a Apatin i Odžaci po 500 hiljada dinara.

Nakon potpisivanja ugovora, pokrajinski sekretar za zdravstvo posetio je Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“, gde je obišao novoopremljeni kabinet za videoendoskopiju i Odsek za interventnu kardiologiju.

„Od početka rada angio sale u Somboru urađeno je 158 kateterizacija. Kupovinom najsavremenije medicinske opreme, cilj Pokrajinske vlade je da svim građanima Vojvodine pruži kvalitetniju zdravstvenu zaštitu“, istakao je sekretar Gojković.

S obzirom na to da je završen postupak javne nabavke trenutno je u fazi i instaliranje novog CT aparata.

Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine u opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru uložila 142 miliona dinara.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*