Najmanje tri kompanije zainteresovane za RTB Bor

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Majdanpeku da su do sada najmanje tri kompanije na tenderu pokazale zainteresovanost za strateško partnerstvo u RTB Boru.

Branbić je istakla da rok za ponude ističe 20. avgusta, i dodala da još ne može da kaže koliko je firmi otkupilo dokumentaciju.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li će država ostati većinski vlasnik, naglasila da će to zavisiti od samih ponuda.

„Minimum je da imamo garancije da će svi zaposleni zadržati svoj posao i da će najmanje ulaganje biti 350 miliona dolara, kao i da će u narednih četiri do pet godina proizvodnja biti povećana tri do četiri puta, u zavisnosti od čega ćemo videti kako će se država pozicionirati u samom vlasništvu“ – navela je premijerka.

Brnabić je podsetila na to da je pre nekoliko meseci posetila Bor i Rudarsko-topioničarski basen Bor, i naglasila da rudarstvo puno znači i za taj grad, i za Majdanpek.

„Danas sam htela da posetim i rudnik u Majdanpeku, ta dva grada su rudarski centri Srbije. Rudarstvo je prepoznato od strane Vlade Srbije kao jedan od ogromnih neiskorišćenih potencijala “ – naglasila je ona i ukazala da trenutno doprinosi BDP-u od 0,9 do jedan odsto, i da se nadae da će u narednih nekoliko godina taj procenat biti povećan na čak pet odsto.

Ona je rekla da RTB Bor trenutno doprinosi sa 0,8 odsto.

„Mi smo dostigli naš maksimum sa investiranjem u novu opremu, proizvodnju i ljude i ono što nam je potrebno jeste stateški partner. Obećali smo i ispunili da ćemo raspisati poziv za strateškog partnera“ – podsetila je Brnabić.

Ona je rekla da od strateškog partnera očekuje tri najvažnije stvari – da zadrži sve zaposlene, da uloži najmanje 350 miliona dolara i da se nastavi i poveća proizvodnja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*