Napadnuta novinarka Danasa na protestu kod Doma omladine

Nepoznati mladić sinoć je fizički napao novinarku lista „Danas“ Snežanu Čonradin koja je izveštavala sa protesta više nevladinih organizacija kod beogradskog Doma omladine i uklanjanja grafita „Ratko Mladić srpski heroj“, a napadnuta je i jedna od aktivistkinja NVO.

Desničar i pripadnik ekstremističke organizacije napao je Snežanu Čongradin u prisustvu policije, objavio je na svom portalu Danas, navodeći da je ona izveštavala sa protesta Fonda za humanitarno pravo (FHP).

Napadnuta novinarka Danasa na protestu kod Doma omladine

Napadnuta novinarka Danasa na protestu kod Doma omladine

Kada su aktivistkinje, okupljene na poziv FHP krenule ka grafitu u nameri da ga izbrišu, iz Makedonske ulice je došao muškarac koji je jednu od njih udario po ruci, pa joj je ispao mobilni telefon, javio je reporter FoNeta.

Prema izveštaju N1, napadač je priveden brzom intervencijom pripadnika policije u civilu, uhapšeno je nekoliko desetina desničara koji su se agresivno protivili uklanjanju grafita, a jedan od desničara pretio je i ekipi N1.

Ranije danas je grafit na Platou Milan Mladenović prepepljen nalepnicama „Ratko Mladić ratni zločinac“ i „Ratko Mladić osuđen za genocid“. Nataša Kandić je saopštila da su sat i po kasnije te nalepnice uklonjene i pozvala građane da se u znak protesta okupe na tom mestu.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*