Nastavak opremanja školskih sala i terena širom Srbije

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas, u okviru redovnih obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije, beogradsku opštinu Grocka i Osnovnu školu „Mića Stojković” u Umčarima.

Udovičić se tom prilikom družio sa mladim rukometašicama Rukometnog kluba „Umčari”, koje su aktuelne školske republičke prvakinje.

Mlade nade srpskog rukometa i sve učenike ove škole, ministar je obradovao novim loptama, kompletima sportske opreme i rekvizitima za školski sport – golovima, mrežama i koševima, a tom prilikom bilo je reči i o sportskom uspehu koji su postigle, ali i o planovima za narednu godinu.

Posebnost koju jedino školski sport ima je da sve uspehe, ali i poraze, delite sa svojim drugarima iz klupe i školskog dvorišta, i na taj način, pored fizičke aktivnosti, dodatno jačate drugarstvo, a te vrednosti i navike vam ostaju kao najveći društveni kapital kroz ceo život, istakao je Udovičić.

On je ukazao i na to da su, pored zapaženih sportskih rezultata, učenici osnovali i zadrugu za proizvodnju voća i povrća i na taj način pokazali odnos prema sportu, jedinstvu i prirodi koji je za primer svima.

Verujem u to da će sa svojim uspesima i odličnim idejama nastaviti i ubuduće, a Ministarstvo omladine i sporta je tu kao podrška, na koju uvek mogu računati, poručio je Udovičić.

Nastavak opremanja školskih sala i terena širom Srbije

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*