Nastavak ulaganja u Lepenski Vir i Nacionalni park Đerdap

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je arheološko nalazište Lepenski Vir i tom prilikom izjavila da će ove godine devizni priliv od turizma dostići približno 1,3 milijarde evra i da ćemo imati oko 3,5 miliona turista.

Premijerka Brnabić je sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorom Nacionalnog parka Đerdap Lazarom Mitrovićem obišla turistički prostor na kome je planirana izgradnja marine, pristaništa i vizitorskog centra.

Ona je istakla da se u 2019. godini očekuje još veći rast u turizmu, uz podsećanje na to da smo prošle godine imali približno 1.000 kruzera sa oko 130.000 turista.

U prvih šest meseci ove godine, kako je naglasila, imamo za skoro 40 odsto bolje rezultate nego u istom periodu 2017. godine, odnosno 31 odsto više kruzera i 38 odsto više turista na kruzerima.

Brnabić je najavila da će država nastaviti da ulaže u razvoj Lepenskog Vira i Nacionalnog parka Đerdap, kao i u razvoj turizma u celoj Srbiji.

Kako je premijerka naglasila, opština Majdanpek, kojoj pripada Lepenski Vir, ima ogromne potencijale za razvoj rudarstva i turizma i da će država pomoći Majdanpeku da ih iskoristi.

Brnabić je izrazila očekivanje da će RTB Bor, u čijem je sastavu Rudnik bakra Majdanpek, imati još više zaposlenih sa dolaskom strateškog partnera, kao i da će u tom delu Srbije biti još više turista.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*