Nastavlja se potraga za šestogodišnjim dečakom nestalim u bujici u BiH

Potraga za šestogodišnjim dečakom koji je juče upao u nabujali potok u mestu Begov Han kod Žepča, nastavlja se danas nizvodno duž korita reke Bosne.

Akcija potrage biće nastavljena i danas, a pretraživaće se obale reke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi, prenosi Klix.

 

U jučerašnju potragu bili su uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, meštani, SNIK Atom iz Zavidovića i Gorska služba spašavanja Žepce.

Kako se navodi, iako je potraga spasilačkih ekipa završena predveče, članovi porodice pretraživali su teren do kasno u noć.

Sana i Vrbanja u blagom padu

Vodostaj Sane u blagom je padu i jutros iznosi 489 centimetara, međutim Štab za vanredne situacije grada Prijedora utvrdio je da trenutni vodostaj te reke onemogućava ulivanje Gomjenice čiji se nivo u povratnom talasu povećava i izliva u naselja Muslimanska Gomjenica i Vrbice.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da se nada, pošto parametri koje sada dobija Štab, govore da polako pada i Sana, da će protokom i smanjenjem njenog nivoa doći do isticanja i kritične vode koja je potapala taj prostor, prenosi Klix.

Kako se navodi, odbrambeni nasipi i vreće s peskom postavljeni su na više lokacija u naseljima Raškovac, Tukovi, Stari Grad, Vrbice i Gomjenica, za šta je od „Voda Srpske“ dobijeno još 5.000 vreća koje su tokom noći punjene i odvožene na kritične lokacije.

U Republici Srpskoj smiruje se situacijina u Čelincu, gde se smanjuje vodostaj Vrbanje, ali probleme stvara reka Jošavka koja se i dalje nalazi na delu magistralnog puta između te i opštine Prnjavor, prenosi RTRS.

Probleme su donele i bujične vode i odroni, zbog čega je u prekidu bio magistralni put Banjaluka – Čelinac i Kotor Varoš – Čelinac.

Kako se navodi, na tom putu neophodan je oprez za sve vozače, a pod vodom se nalazi i veći broj poljoprivrednih parcela.

Banjalučki Štab za vanredne situacije s gradonačelnikom Igorom Radojičićem ukinuo je vanrednu situaciju nakon znatne stabilizacije reka Vrbas i Vrbanje u šest banjalučkih naselja – Vrbanja, Ada, Česma, Lazarevo Jedan, Zalužani i Priječani.

Situacija na putevima širom BiH malo je bolja nego juče, ali iz auto-moto klubova je saopšteno da su na snazi blokade i ograničenja na mestima gde se voda još uvek nije povuka.

Zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Prijedor – Sanski Most u mjestu Žeger i Prijedor – Bosanski Novi u mestu Dragotinja Donja, a otežano se saobraća na magistralnim putu Jajce – Mrkonjić Grad u mestu Jezero.

Zbog većeg odrona na deonici Teslić – Kotor Varoš na prevoju Borja, saobraća se odvija usporeno jednom trakom, a obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Modriča, u mestu Vranjak, zbog izlivanja reke Bosne.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*