Nastavljaju se radovi na izgradnji vodovodne i saobraćajne infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat, gradski menadžer, Zagorka Panić, i članovi Gradskog veća grada Subotice, Akoš Ujhelji i Šimon Ostrogonac, obišli su danas radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Nosa i biciklističke staze na Paliću, odnosno Horgoškom putu.

U Nosi je pri kraju druga faza radova na postavljanju vodovodnih cevi, prečnika 125 milimetara, u dužini od 2.494 metra. Očekuje se priključak oko 80 novih potrošača. Vrednost radova koje zajednički finansiraju subotička lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je oko 13,2 miliona dinara.

Jedan od prioriteta lokalne samouprave jeste proširenje komunalne i saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Subotice, istakla je, obraćajući se medijima, Zagorka Panić, i dodala da je u toku priprema za izradu projektno-tehničke dokumentacije za tridesetak kilometatra biciklističkih staza u našem gradu, s tim da će se naredne godine, kako je navela, najverovatnije krenuti u izgradnju biciklističkih staza u dužini od osam kilometara.

„U toku su i radovi na izgradnji biciklističke staze ka Horgošu, u dužini od 1.480 metara. Staza je široka nešto više od dva metra. Vrednost ove investicije iznosi 13,5 miliona, od čega je Grad Subotica obezbedio 7,9 miliona dinara, a Ministarstvo privrede Republike Srbije 5,6 miliona dinara“ – naglasila je Zagorka Panić, i dodala da je izvođač radova kompanija ‘Vojput’ i da se radovi izvode po projektovanoj dinamici.

Timea Horvt je podvukla da je realizacija ovakvih projekata dokaz da lokalna samouprava vodi računa o razvoju celog grada, a ne samo užeg gradskog jezgra.

Prema njenima rečima, planiran je i nastavak izgradnje biciklističke staze od Bačkih Vinograda do graničnog prelaza Ašothalom, kao i izgradnja biciklističke staze duž Puta Edvarda Kardelja do Graničnog prelaza Kelebija.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*