Nastavljen sudski postupak protiv princa Endrjua za seksualno zlostavljanje

Nastavljen sudski postupak protiv princa Endrjua za seksualno zlostavljanje 1Bakingemska palata Foto: Wikipedia/Diliff

Britanski princ Endrju će imati priliku da preispita sporazum o nagodbi iz 2009. za koji se nada da će ga zaštititi od građanske tužbe za seksualno zlostavljanje žene pre dve decenije, kada je bila maloletna, piše Gardijen.

Virdžinija Džufri tvrdi da je princ Endrju više puta seksualno zlostavljao tokom 2001, uključujući i napad u vili Džefrija Epstajna u Njujorku i vili Gilejn Maksvel u Londonu. Tada je imala 17 godina, a tužbu protiv princa podnela je pred američkim sudom.

Džufri je prethodno Epstajna tužila za seksualni napad i silovanje i sa njim je sklopila nagodbu 2009. Epštajn, registrovani seksualni prestupnik i prinčev prijatelj, ubio se u zatvoru na Menhetnu u avgustu 2019. godine dok je čekao suđenje po optužbama za seksualnu trgovinu. Imao je 66 godina.

Drugi sin kraljice Elizabete Druge, princ Endrju (61) još nije zvanično optužen za zločine i „kategorično“ je porekao ove tvrdnje protiv njega. Ipak, u javnosti se ne pojavljuje od izbijanja skandala.

Princ Endrju, vojvoda od Jorka pre dve godine je najavio da odstupa od kraljevskih dužnosti, jer je skandal sa Džefrijem Epstajnom postao „glavna smetnja“ u kraljevskoj porodici. Prethodno je dao intervju Bi bi siju, za koji se smatra da je bio vrlo loš po princa, koji se nije dovoljno snažno ogradio od prijateljstva sa Epstajnom.

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*