Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije u Skupštini Srbije

BEOGRAD –

Međupartijski dijalog vlasti i opozicije, uz posredovanje Evropskog parlamenta, nastavljen je danas u Skupštini Srbije.

Dijalog se odvija uz posredovanje bivših poslanika Evropskog parlamenta Knuta Flekenštajna i Edvarda Kukana, koji ni danas nije u Beogradu.

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/

Na sastanak su došli predstavnici vladajuće Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, Veroljub Arsić i Vladimir Orlić, Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević i Žarko Obradović, Pokret socijalista predstavlja Bojan Torbica, a Narodnu seljačku stranka Marjan Rističević.

Stranku moderne Srbije predstavljaju Tatjana Macura i Vladimir Đurić, Novu stranku Zoran Živković, SPAS Aleksandar Šapić i Vladan Glišić, Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač, a Stranku demokratske akcije Enis Imamović.

Ispred organizacije CRTA na sastanak je došao Raša Nedeljkov.

Sastanku prisustvuje i šef delegacije Evropske unije Sem Fabrici.

Dijalog je počeo juče popodne, a pored stranaka u vlasti bili su prisutni predstavnici parlamentarne i vanparlamentarne opozicije, ali ne i članice Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke.

Jučerašnji sastanak napustio je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, koji je naveo da ovakav format dijaloga ne može dovesti do normalnih uslova za politički život, a kamoli za dijalog.

Planirano je da sastanci traju danas do 19 sati, kada se očekuju zaključci dvodnevnog susreta.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*