Nastup „Masleše“ u Okučanima

U okviru saradnje Grada Banja Luka i Veća srpske nacionalne manjine opštine Okučani, banjalučki Ansambl narodnih igara i pesama „Veselin Masleša“ nastupio je na obeležavanju krsne slave Veća i tamošnjeg Hrama – Svetog Velikomučenika Dimitrija.

Grad je obezbedio učešće ansambla iz Banje Luke na obeležavanju krsne slave, a u cilju unapređenja saradnje između našeg grada i lokalnih zajednica sa područja Zapadne Slavonije sa izraženom povratničkom populacijom.

Intenzivnija kulturna razmena je dogovorena tokom letošnjeg susreta gradonačelnika Igora Radojičića sa delegacijama grada Pakrac i opštine Okučani, kao i nedavnog susreta sa Episkopom slavonskim Jovanom.

Konkretizacija tih dogovora je i započela nastupom banjalučkih umetnika na područuju Okučana, a već za subotu, 10. novembar u Banju Luku će doći oko 40 dece iz Pakraca u okviru projekta “Škola u prirodi – predavanja o srpskom jeziku, kulturi i istoriji”. Ovaj projekat realizuje Veće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, a finansira ga Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*