Nebojša Stefanović tužio Danas, traži milion dinara

Nebojša Stefanović tužio list Danas

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tužio je list Danas Višem sudu u Beogradu, glavnog urednika i autorku teksta „Ko su desničari koji su se tukli sa policijom“, koji govori o svedočenjima sagovornika o fizičkom nasilju tokom nekoliko večeri protesta građana početkom jula.

Kako piše Danas, Stefanović u tužbi navodi da je „način izveštavanja i odabir prenetih informacija daleko od objektivnog“, čime mu je „urušen kredibilitet i poverenje građana u ličnost i angažovanje“ ministra.

Time su mu povređeni „čast i ugled“ i naneta „nenadoknadiva šteta“, uveren je Stefanović, koj traži odštetu od milion dinara.

U osporenom tekstu Stefanović je označen kao organizator „paradržavnih jedinica“, koje pod „njegovim pokroviteljstvom i po njegovom nalogu“ izazivaju nerede, u kojima dolazi do sukoba policije i građana.

U tužbi se napominje da se „tonom“ kojim je tekst napisan Stefanoviću pripisuju „osobine koje nema“, da se on karakteriše kao „ličnost bez ikakvih skrupula i moralnih vrednosti, kao manipulator koji je spreman da, zarad interesa ‘režima’ kome pripada, upravlja nasilnicima i huliganima“.

Novinarka Danasa i autorka teksta Katarina Živanović smatra da je Stefanović svojom tužbom „dao preveliki značaj tekstu i listu Danas“, jer tvrdi da mu je tekstom „povređen ugled koji uživa u društvu“ i da mu je narušeno poverenje koje su prema njemu građani imali.

„Hvala mu na značaju koji pridaje jednom članku, ali moraću da ga razuverim – da zaista imamo toliki uticaj, imali bi razrešene afere Krušik, Jovanjica, sumnjivu trgovinu naoružanjem, Savamalu… Sve su to afere koje bi ministarstvo na čijem je čelu trebalo da reši, a koje i dalje tapkaju u mestu, uprkos istraživanju i pisanju nezavisnih medija“, rekla je Živanović.

Ona objašnjava da tekst zbog koje je tužena spada u drugu kategoriju i u njemu su izjave učesnika protesta koji su bili žrtve represije, a prepoznali su ljude koji su izazivali nerede.

 

IZVOR:DANAS

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*