Nemački ministar neće da se vakciniše „Astrazenekom”

(Foto EPA-EFE/ANDREAS GORA / POOL)

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer ne želi da posluša poziv ministra zdravlja Jensa Špana da se vakciniše vakcinom „Astrazeneka”.

„Moj odgovor na poziv Špana je ‘ne’. Ne dozvoljavam da mi neko nameće svoje mišljenje”, rekao je Zehofer za „Bild”, navodeći pri tom da ne želi da ocenjuje tu vakcinu, prenosi Tanjug.

Ministar Špan je, na prošloj sednici vlade, pozvao sve svoje kolege starije od 60 godina da se vakcinišu cepivom „Astrazeneka”, kako bi se povećalo poverenje u tu vakcinu.

Od ministara koji su „pogođeni” ovim pozivom su, pored Zehofera, kancelarka Angela Merkel, vicekancelar i ministar finansija Olaf Šolc, ministar privrede Peter Altmajer, ministar razvoja Gerd Miler.

Špan je pozvao i pokrajinske premijere da se vakcinišu „Astrazenekom” sa ciljem povećanja poljuljanog poverenja građana u tu vakcinu.

U Nemačkoj je, zbog slučaja koji se dovode u vezu sa mogućim nuspojavama vakcine, odlučeno da se „Astrazeneka” daje samo osobama starijim od 60 godina, dok mlađi mogu primiti vakcinu samo na sopstveni rizik.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*