Nemački tužilac saopštio da je mrtva Medlin Meken koja je nestala pre 13 godina

Medlin Meken, britanska devojčica koja je nestala u Portugalu 2007. godine sa samo tri godine, je mrtva, saopštio je nemački tužilac posle identifikacije nemačkog državljanina kao osumnjičenog za ubistvo, prenosi Rojters.

Foto: Rojters
Meken je nestala iz spavaće sobe 3. maja, tokom porodičnog odmora u portugalskom letovalištu, dok su joj roditelji bili na večeri sa prijateljima u blizini.
Procenjujemo da je devojčica mrtva„, rekao je državni tužilac Hans Kristijan Volters, koji dodaje da je osumnjičeni za ubistvo nemački državljanin (43).
Nemac, čije ime nije saopšteno, živeo je u tom portugalskom letovalištu između 1995. i 2007. godine, a bavio se obijanjem hotelskih soba, stanova i trgovinom narkoticima, saopštila je nemačka policija. Trenutno je u zatvoru zbog drugih krivičnih dela.
Britanka i nemačka policija apelovale su na građane da pruže bilo kakvu informaciju ukoliko imaju o osobi na slici i vozilu, koja je taj muškarac koristio svojevremeno.
Nemačka policija navela je da je osumnjičeni, koji je živeo u blizini portugalskog letovališta, osuđivan nekoliko puta na zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja dece u prošlosti.
Policija je saopštila da ga u slučaju tretiraju kao osumnjičenog za ubistvo i da su otkrili metod kojim je ubijena Meken, ali telo nije nikada pronađeno.
Sve što smo ikada želeli je da je pronađemo, otkrijemo istinu i odgovorne privedemo pravdi„, naveli su roditelji Medlin Mekejn, Kejt i Geri, u saopštenju pre obraćanja nemačkog tužioca. „Nikada nećemo odustati od nade da pronađemo Medlin živu, ali kakav god ishod bude, moramo da znamo da bismo našli mir“, naveli su roditelji.
Autor: FoNet

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*