Nezavisna konsultantska kuća analizira finansijsko stanje u „Vodovodu“

Predstavnici nezavisne konsultantske kuće „BDO“ iz Banjaluke započeli su analizu finansijskog poslovanja i izvještaja u AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina, nakon zajedničke posjete sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem ovom preduzeću.

Konsultantska kuća je unajmljena za ovaj posao na osnovu odluke Skupštine akcionara AD „Vodovod i kanalizacija“.

–          Analiza poslovanja „Vodovoda“ od strane nezavisnog organa je neophodna, jer sa jedne strane imamo visoku cijenu pijaće vode u Bijeljini i usvojene pozitivne finansijske izvještaje ovog preduzeća, a sa druge neredovno isplaćivanje plata zaposlenima i velike dugove prema poreskoj upravi i dobavljačima koji prijete da dovedu do blokade računa – istakao je gradonačelnik Petrović.

Direktor AD „Vodovod i kanalizacija“ Predrag Perković je naglasio da je uprava ovog preduzeća spremna da transparentno sarađuje u procesu finansijske analize.

–          Nadam se da ćemo nakon završetka ovog posla otvoreno razgovarati sa gradonačelnikom Petrovićem i da ćemo zajedno otkloniti sve eventualne dileme, kao i da ćemo imati bolju saradnju koja je neophodna za funkcionisanje naše firme, koja je jedan od stubova ove lokalne zajednice – dodao je Perković.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*