Novi asfalt i rasveta u Motikama

Banja Luka – Novi asfalt položen je danas u Ulici Stojana Bijelića u Motikama, u okviru nastojanja za poboljšanje životnih uslova u ovom, prigradskom naselju. Uz novi asfalt, u ovom delu Motika instalirana je i javna rasveta.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao izvedene radove, izjavio je da se u ovom delu Motika intenzivno radi od 2016. godine, u skladu sa prioritetima koje su istakli sami meštani.

– Rezultat tog našeg dogovora sa meštanima, jeste to da je Ulica Stojana Bijelića sada kompletirana sa asfaltom, uličnom rasvetom, dok smo sa Elektrokrajinom radili i niskonaponsku mrežu – kazao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, stanovnici iz ove ulice su istakli svoje prioritete, Grad je domaćinski raspoređivao sredstva svake godine i u ovoj godini završili taj osnovni posao.

– Ovdje je dosta stanovnika i mislim da sada imaju optimalne uslove za život – zaključio je Radojičić.

Načelnik Odeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, rekao je da je Grad, računajući prošlu i ovu godinu, u okviru modernizacije gradskih saobraćajnica ukupno uradio oko 400 metara puta u ovoj ulici, za šta je izdvojeno 30.000 KM. On je naveo da je ovogodišnje radove izvelo preduzeće „Kozaraputevi“.

Prema planovima gradskih vlasti, Motike bi, kao jedno od brzorastućih prigradskih naselja sa velikim potrebama u infrastrukturi, uskoro trebali biti znatno bolje saobraćajno povezane sa ostatkom grada. Po ranijoj odluci gradskog parlamenta, u izgradnju saobraćajnice u Ulici Aleksandra Karađorđevića (put od Petrićevca prema Motikama) biće uloženo 1,5 miliona KM.

Izgradnja ove saobraćajnice, u dužini od 1,2 kilometra, biće finansirana iz ovogodišnje emisije gradskih obveznicama, namenjene rešavanju najvećih infrastrukturnih prioriteta na području grada.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*