Novi incident na Hvaru, otrovan i jedan policajac, uzrok nisu školjke

HVAR: Na brodu na kojem se u utorak dogodio incident sa trovanjem italijanskih turista kod Hvara, ponovljen je danas kada je jednom policajcu pozlilo pa je intervinisala Hitna pomoć.

Vazduh na brodu „Atlantia“ je i očigledno i dalje jako toksičan i opasan, piše hrvatski Jutarnji list i podseća da je od trovanja juče preminuo italijanski privrednik Eugenije Vinči, dok je dvoje dece starosti pet i 14 godina u kritičnom stanju.

                               Foto: Pixabay

Na brodu traje intenzivan pregled policije i inspektora raznih profila, a jednom policajcu je, kako se navodi, čak i pozlilo tako da ga je odvezla Hitna pomoć.

“Celo jutro policija ulazi i izlazi iz potpaljublja. Čovek s maskom i bocom za kiseonik uđe, pa se zadrži možda par minuta, pa opet izađe. I tako svako malo. Plinovi u potpalublju su očito prejaki“, navodi list pozivajući se na svedočenje očevidaca.

Nisu školjke već ugljen monoksid

Kako piše Indeks, danas bi se trebalo doznati što je uzrokovalo smrt italijanskog turista te otrovalo još pet ljudi.

„Tokom noći deca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Sve vreme su na merama intenzivnog lečenja i tako ćemo nastaviti. Mi se svakako nadamo pozitivnom ishodu, ali vreme će pokazati kako će biti i kakve će biti posledice“, kazala je za HRT lekarka splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju, doktorica Tanja Kovačević.

No, gotovo je sigurno da uzrok nisu školjke. Moglo bi se raditi o ugljen monoksidu koji je iscurio iz generatora brodskog motora, objavio je Dnevnik.hr.

Inspektori pregledali restoran

Inspekcija je juče pregledala hvarski restoran u kojemu su Italijani jeli, a čini se kako je tamo sve u redu jer je isti otvoren sinoć iza 21 sat. Vlasnik restorana za Novu TV sinoć je rekao kako su inspekcija i policija utvrdile ispravnost njihove hrane.

„Celi grad čeka nalaze policije i inspekcije. Svi smo u mislima s ožalošćenima i decom koja su hospitalizirana“, rekao je vlasnik restorana.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*