Novi problemi zbog snega – Crna Trava bez struje, putevi zavejani

Nove snežne padavine dodatno su otežale situaciju na jugu Srbije. Posebno je teško u opštini Crna Trava gde su u prekidu putni pravci od Predejana ka ovom mestu i od Sastav Reke ka graničnom prelazu Strazimirovci sa Bugarskom. Noćas su evakuisane tri osobe iz zavejanih automobila.

Kako je za RTS-u rekao Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Crna Trava, neprohodni su svi lokalni putevi koji se čiste prema prioritetu.

Više od polovine opštine je bez struje, sva sela ka Vlasinskom jezeru. Na terenu su četiri ekipe „Elektrodistribucije“, a u prekidu je i telefonija.

Ekipe Sektora za vanrednu situaciju noćas su evakuisale tri osobe iz zavejanih automobila, potvrdio je za RTS Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga.

Snežne padavine otežavaju posao i monterima u opštini Medveđa, gde 14 ekipa otklanja kvarove, od kojih su 11 iz svih krajeva Srbije.

Bez električne energije već osamnaesti dan više je od stotinu domaćinstava u dvadesetak sela. Njima su obezbeđeni agregati.

Struje dvadeset dana nema ni u četiri najudaljenija leskovačka sela iznad vodosistema Barje, a proteklog vikenda od grada su dobili pakete pomoći, agregate i naftu.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*