Novi Sad ima nove policijske patrole i to na dva točka

U Novom Sadu uvedene su nove policijske patrole – ubuduće će se o bezbednosti stanovnika tog grada brinuti policajci koji će patrolirati na biciklima.

Pomoćnik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Momčilo Sovilj kaže za RTS da su biciklističke patrole samo jedan od vidova obavljanja policijskog posla u tom gradu.

Razgovor Dušana Miletića sa Momčilom Soviljom

„Ono što treba napomenuti je da Novi Sad kao grad ima tu kulturu korišćenja bicikala, odnosno infrastruktura je pogodna za obavljanje ovog vida policijske delatnosti“, dodao je Sovilj.

Ističe da policijski službenici koji su angažovani u biciklističkim patrolama posebno dostižu mobilnost na nepristupačnim područjima koja nisu toliko dostupna policajcima koji obavljaju delatnost u automobilima.

Ukazao je da će oni patrolirati na kejovima, kao i na novosadskom Štrandu.

„Svi oni prostori gde se inače kreću biciklisti, gde su velike biciklističke staze. Takođe, područja poput stambenih kompleksa, odnosno prostora između stambenih kompleksa, dakle sva ona područja gde automobilske patrole ne mogu jednostavno da priđu, mi tu koristimo ovaj vid patrolne delatnosti“, naglasio je Sovilj.

Naveo je da se policajci koji će patrolirati na biciklima ne razlikuju od ostalih policijskih službenika što se tiče opreme, već da koriste redovnu opremu.

„Uz dodatak kada su vremenski uslovi topliji imaju šortseve, dakle opremu koja je prilagođena njima“, rekao je Sovilj i dodao da će za sada četiri policijska službenika patrolirati na dva točka.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*