Novi Sad se približava broju od 200 hiljada potrošenih doza

NOVI SAD –

Na glavnom vakcinalnom punktu u gradu, naše kamere i danas beleže gužve. Više od 4 hiljade Novosađana čekalo je strpljivo u redu za revakcinaciju, a do 20 sati, vakcinu će moći da prime i građani bez zakazanog termina. Iz doma zdravlja „Novi Sad“ poručuju da će njihove ekipe raditi i u prazničnim danima, izuzev u nedelju i da imaju sve četiri vrste vakcina.

Od ranih jutarnjih sati, kroz kapije novosadskog sajma, prošlo je više hiljada Novosađana, kako smo se uverili, dužih zadržavanja nije bilo, kolona se brzo kretala.

“U prethodna dva dana, skoro oko 8 hiljada građana je revakcinisano, data prva doza, danas očekujemo u ovom danu preko 4 hiljade” rekao je Nenad Vukas iz Doma zdravlja Novi Sad.

Novi Sad se polako približava broju od 200 hiljada potrošenih doza, do sada je dato 195 hiljada, a 86 hiljada Novosađana, dobilo je potvrdu o potpunoj imunizaciji. Među njima najviše je onih od 65 godina i starijih.

Mobilne ekipe Doma zdravlja „Novi Sad“ su neprestano na terenu, vakcinisali su oko 3 hiljade građana koji su slabije pokretni, a nastavljena je i imunizacija po prigradskim naseljima. Naredne nedelje, kako je najavio naš sagovornik, počeće masovnija vakcinacija zaposlenih u preduzećima. Tri i po hiljade stranih državljana vakcinisano je na Novosadskom sajmu, a ta mogućnost postoji i dalje, ali uz prijavu, čak i u prazničnim danima.

„Nedelja je neradna, sve druge dane radimo,građane pozivamo ovim putem da iskoriste mogućnost da se vakcinišu dostupne su trenutno sve četiri vrste vakcina“, dodao je Vukas.

Do sada je dato oko 110 hiljada doza Sinofarmove, preko 30 hiljada Fajzerovih, i 15 hiljada Astra Zenekinih vakcina, a ostalo Sputnjik Ve.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*