Novi šef UNMIK-a u Prištini Karolin Ziade

Generalni sekretar UN Antonio Guteres najavio je imenovanje Karolin Ziade iz Libana za novog specijalnog predstavnika i šefa Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK).

Karolin Ziade nasleđuje Zahira Tanina iz Avganistana, kome se generalni sekretar zahvalio za njegove napore za mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji i u regionu, kao i za efikasno vođenje misije.

Novi šef UNMIK-a u Prištini Karolin Ziade

Novi šef UNMIK-a u Prištini Karolin Ziade

Prištinski mediji prenose da je nova šefica UNMIK-a, od 2017. godine radila kao direktor Odeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i kulturne usluge u libanskom Ministarstvu spoljnih poslova i da na novu poziciju dolazi sa skoro 30 godina iskustva u diplomatiji.

Navodi se da ima veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, jer je predvodila nacionalne delegacije u Ujedinjenim nacijama o pitanjima kao što su migracije, održivi razvoj i rad Ministarstva na ljudskim pravima i ženskoj agendi, miru i bezbednosti.

Ziade je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala međunarodne odnose na Univerzitetu „Libre de Bruxelles“ i Diplomatskoj akademiji u Beču. Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*