Novi termin Sajma knjiga od 11. do 19. septembra

BEOGRAD: Međunarodni beogradski sajam knjiga umesto tradicionalnog termina krajem oktobra ove godine biće održan od 11. do 19. septembra, kao prva jesenja manifestacija Beogradskog sajma.
sajam knjiga
Foto: Tanjug (video)

Kako je saopšteno iz Beogradskog sajma, ta odluka je doneta kako bi manifestacija prošla što komfornije za izlagače, učesnike i posetioce, ali i zbog toga što je taj termin verovatniji za održavanje.

Time je, navode, Sajam knjiga i produžen za jedan dan.

Iako je, dodaju, prethodno usaglašena, ta iznuđena promena termina je među predstavnicima udruženja i grupacija izdavača proizvela polemike o njenim pre svega komercijalnim posledicama.

„U raskoraku između književno-umetničke dimenzije sajma, do kojih je većini deklarativno i principijelno stalo, i pojedinačnih i grupnih finansijskih očekivanja, polemičari su se našli u sukobu interesa i podeljenih principa, koji pokušavaju da razreše preko leđa same manifestacije“, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Ističu da najave pojedinačnih odustajanja od učešća na Sajmu jedan su od već viđenih i očekivanih načina učešća u toj, kako kažu, neprincipijelnoj igri.

Novom terminu Sajma knjiga prilagođeni su (od 15. do 19. septembra) i termini još tri sajamske manifestacije – 51. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, 6. Media Marketa – sajma informisanja, komunikacija i marketinga, i 3. Sajma „Jednaki“.

Od 29. septembra do 2. oktobra „grafičari“ iz regiona trebalo bi da pokažu dokle su stigli u svojim oblastima na 42. Međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije „Grafima“ i 28.

Bijenalni, 10. Sajam naoružanja i vojne oprema „Partner 2021“, koji je po prvobitnom rasporedu trebalo da bude održan krajem juna, biće održan u novom terminu, od 5. do 8. oktobra.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*