Novi uspjesi bijeljinskih sportsta

Gradsku upravu danas su posjetili sportisti i treneri Atletskog kluba Akademac“ tekvondo klubova „Sokol“ i „Jopa“ za koje je gradonačelnik Mićo Mićić organizovao prijem povodom zapaženih rezultata koje su ostvarili u prethodnom periodu.
Sa Prvenstva BiH održanog u Posušju bijeljinski tekvondoisti donijeli su jedanaest medalja.
Nastupajući u dresu TK „Jopa“ za zlatnu medalju izborio se Njegoš Pantić, srebro je osvojila Marija Erić, a Luka Bodirogić i Nemanja Alempić su bili bronzani.
– Njegoš Pantić je već šest godina za redom državni prvak BiH, što je rijedak slučaj kod takmičara – istakao je predsjednik TK „Jopa“ Svjetlan Vujadinović, dodajući da očekuju plasman u reprezentaciju BiH, koja će se takmičiti na Evropskom prvenstvu u septembru u Španiji.
Na ovom prvenstvu za TK „Sokol“ zlatn
medalje osvojili su Žiko Simeunović i Nenad Mitrovićsrebrne Dejana Marković i Jovana Novaković, a bronzane medalje Nina Bodirogić, Slaviša Simeunović i Ana Dukić.
– Na Prvenstvu organizovanom u Posušju, učestvovalo je oko 430 takmičara iz 43 kluba, a borbe su vođene u svim uzrasnim kategorijama i zadovoljni smo ostvarenim rezultatima – naveo je predsjednik TK „Sokol“ Aleksandar Beštić.

Zapažene rezultate nedavno su ostvarile i mlade sportistinje Atletskog kluba „Akademac“ – na pojedinačnom Prvenstvu BiH u krosu prvo mjesto u kategoriji cicibana na 1000 metara osvojila je Ema Kovač, za drugo mjesto u kategoriji pionira na 2000 metara izborila se Lana Benović, koja je i prvakinja BiH, dok je četvrto mjesto u kategoriji cicibana na 1000 metara osvojila Ana Gordić.
– Hvala sportistima jer na najbolji način predstavljaju naš Grad. Naš cilj je da što više djece podstaknemo da se bave sportom, s obzirom na značaj sporta na razvoj svakog djeteta – istakao je Mićić, dodajući da je na današnjem prijemu zaključeno da se AK „Akademac“ dogovori sa direktorom Gradskog stadiona oko termina za treninge, da bi djeca iz „Akademca“ imala bolje uslove za treniranje.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*