Novije naoružanje i uniforme za vojnike u 2019.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da će se ove godine nastaviti proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije, koja će u godinama koje dolaze biti oslonac svoje zemlje i naroda.

Vulin je na prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Domu garde u Topčideru, zajedno sa načelnikom Generalštaba general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem, istakao da će Srbija biti bogatija za nove borbene i neborbene helikoptere, tenkove i nove BRDM-ove.

Takođe, kako je dodao, očekujemo da ćemo sklopiti sporazume o kupovini bespilotnih letilica, nastaviti da se razvijamo i opremamo po projektu 1500, da će svaki naš vojnik biti opremljen i boljim i novijim naoružanjem i novim uniformama.

Vojska Srbije je jaka i u stanju je da garantuje mir, stabilnost i sigurnost, sve ono što Srbija jeste, podvukao je ministar.

Prijemu su prisustvovali ministri u Vladi Srbije, visoki državni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, članovi vojno-diplomatskog kora, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i brojne ličnosti iz javnog života.

Svečanost su svojim nastupima upotpunili i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Prikazan je i film, u produkciji Vojnofilmskog centra „Zastava film“, koji ukratko predstavlja najznačajnije rezultate Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnim godinama.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*