Novinar RTS-a Vladimir Banić dobitnik nagrade „Milan Pantić“

Ovogodišnji dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ je Vladimir Banić, odlučio je žiri koji čine predstavnici redakcije „Večernjih novosti“, UNS-a, NUNS-a, redakcije „Novog puta“ iz Jagodine i porodice Pantić.

Vladimir Banić je novinar Radio-televizije Srbije od 2004. godine, a poslednjih godina živi u Sloveniji, odakle radi kao dopisnik RTS.

Novinar RTS-a Vladimir Banić dobitnik nagrade

Novinar RTS-a Vladimir Banić dobitnik nagrade „Milan Pantić“

U proteklih godinu dana Banić je izveštavao iz žarišta pandemije kovida širom sveta. Uspevao je da stigne od Japana, preko FrancuskeItalijeTurske i Grčke, pa do Izraela.

U obrazloženju žirija navedeno je i da je ovaj reporter izveštavao o sukobima u Nagorno Karabahu.

Gledaoci javnog servisa mogli su da prate njegove izveštaje i reportaže iz Gaze i Sirije.

Banić sa državljanima Srbije koji su uspeli da se evakuišu iz Vuhana

Banić sa državljanima Srbije koji su uspeli da se evakuišu iz Vuhana

„Prvi je srpski novinar koji je bio u Japanu, informisao je javnost o našim državljanima zarobljenim u karantinu,  na kruzeru „Dajmond princes“. Izveštaje je slao i iz Italije, Austrije, Švedske, BiH i Hrvatske. Iz Francuske je slao priloge sa naših državljanima koji su uspeli da se evakuišu iz Vuhana, pa su dve nedelje bili u karantinu kod Marselja. Kada je Izrael objavio pobedu nad koronom, Banić je stigao i tamo, tek nekoliko dana pred poslednje sukobe“, navedeno je u predlogu.

U konkurenciji su bila još četiri predloga – Branko Žujović, urednik portala suboticke.rs, Ruža Helać, autorka dokumentarnog serijala „Zelena patrola na delu“, list Jedinstvo iz Prištine i redakcija časopisa Resavski poštonoša.

Nagrada će biti dodeljena u Jagodini, 11. juna, na 20. godišnjicu od ubistva novinara Večernjih novosti Milana Pantića.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*