Novosadska toplana imala mnogo posla između dve grejne sezone: Obnova vrelovoda u finalnoj fazi

Remonti i revitalizacija tehničkog sistema Novosadske toplane u periodu između dve grejne sezone odvijaju se planiranom dinamikom i neće uticati na početak ovogodišnje grejne sezone, saopštavaju u ovom preduzeću.
14-2 toplana Bulevar kralja Petra I 01
Foto: JKP Novosadska toplana

Prilikom izvođenja složenih i obimnih radova na frekventnim saobraćajnicama, posebna pažnja, kako pojašnjavaju, posvećuje se što manjem dodatnom opterećenju saobraćaja, pa se tako ovog leta veliki broj radova na vrelovodnoj mreži izvodi u fazama.

– Rekonstrukcija i izgradnja vrelovodne mreže i priključaka Novosadske toplane u potpunosti završeni na Trifkovićevom i Trgu Dositeja Obradovića, u bloku Dunavske, Ive Lole Ribara i Ulice vojvode Putnika, kao i u bloku Stevana Musića, Maksima Gorkog i Ulice Jovana Đorđevića, na Bulevaru kneza Miloša, u Vase Stajića i delu Rumenačke ulice – podsećaju u Toplani. – S obzirom na to da je na pojedinim deonicama završetak radova planiran za kraj septembra, odnosno oktobar, važno je napomenuti da radovi neće uticati na početak predstojeće grejne sezone u Novom Sadu. Vrelovodna mreža će na vreme biti povezana i funkcionalna, dok nevraćene površine u tehnički ispravno stanje ni u kom slučaju ne utiču na kvalitet i kontinuitet isporuke toplotne energije za grejanje na početku grejne sezone.

Dalje ističu da je 18. avgusta počela prva faza rekonstrukcije vrelovodne mreže i priključaka u bloku Bulevara kralja Petra Prvog i Ulice Kraljevića Marka. Zbog toga je za saobraćaj zatvorena traka uz neparnu stranu Bulevara kralja Petra Prvog u delu od Bulevara oslobođenja do Ulice braće Jovandić. Saobraćaj se odvija u drugoj kolovoznoj traci dvosmerno, uz ograničenje brzine na 30 kilometara na sat. Zabranjeno je skretanje desno sa Bulevara oslobođenja na Bulevar kralja Petra Prvog iz smera od Ulice Pavla Papa, na Bulevaru kralja Petra Prvog iz smera Ulice Save Kovačevića, prema Bulevaru oslobođenja dozvoljeno je skretanje desno i smer pravo i sa Bulevara oslobođenja ka Ulici braće Jovandić takođe je dozvoljeno skretanje desno i smer pravo, i tako sve do 20. septembra.


Završiti radove na kućnim instalacijama

U preduzeću podsećaju korisnike usluga da započeti radovi na kućnim instalacijama moraju biti završeni i njihov završetak prijavljen Odseku za odnose s potrošačima „Novosadske toplane“ najkasnije do srede, 1. septembra. Korisnici završetak radova mogu prijaviti pozivanjem broja telefona 0800-100-021, Odseka za odnose s potrošačima, svakog dana od 7 do 20 sati.


Početak druge faze rekonstrukcije vrelovodne mreže i priključaka u bloku Bulevara kralja Petra Prvog i Ulice Kraljevića Marka počeo je u petak. Podrazumeva zabranu saobraćaja na Bulevaru kralja Petra Prvog, u delu od Braće Jovandić do Ulice Kraljevića Marka. Saobraćaj se preusmerava u drugu kolovoznu traku, gde će se odvijati dvosmerno uz ograničenje brzine na 30 kilometara na sat i to do 20. oktobra. Treća faza radova počinje danas zbog čega će do 10. septembra saobraćaj biti zabranjen u raskrsnici Bulevara kralja Petra Prvog i Ulice braće Jovandić, a Ulica braće Jovandić biće „slepa” iz smera ulica Dimitrija Avramovića i Kraljevića Marka prema Bulevaru kralja Petra Prvog.

Foto: JKP Novosadska toplana

Izgradnja magistralnog vrelovoda i vrelovodnog priključka za objekat u Subotičkoj ulici broj 71 traje do 13. septembra, a do tada je zabranjen saobraćaj u delu Subotičke ulice, od raskrsnice sa Ulicom Tihomira Ostojića do raskrsnice sa Bulevarom patrijarha Pavla. Izgradnja vrelovodnog priključka odvijaju se i na Žitnom trgu za objekat broj 3. Zauzet je deo saobraćajne trake na Žitnom trgu ispred broja 3 i saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila, sa ograničenjem brzine na 30 kilometara na sat do 19. septembra. Planiranom dinamikom teče i rekonstrukcija vrelovoda i vrelovodnih priključaka u Ulici Danila Kiša.


Saobraćajnica iza Narodnog fronta 73 zatvorena

Rekonstrukcija vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Narodnog fronta broj 73 (objekat Atrijum), traje do 27. septembra, a sve do tada je saobraćaj u Ulici Miloša Crnjanskog kod broja 2 zabranjen i pomenuta ulica je „slepa“ iz smera Ulice Narodnog fronta do objekta broj 2 u Miloša Crnjanskog. Iz smera Ulice 1.300 kaplara određuje se obavezan smer desno u Ulicu Jožefa Marčoka. Režijska saobraćajnica Ulice Narodnog fronta iza objekta broj 73 je zatvorena za saobraćaj do Ulice Miloša Crnjanskog.


– Do 6. oktobra zabranjen je saobraćaj u Ulici Danila Kiša, u delu od Ulice Braće Ribnikar do Gogoljeve ulice, uključujući i raskrsnicu ulica Danila Kiša i Gogoljeve. Obnova vrelovodne mreže u Ulici Stevana Momčilovića, gde je za saobraćaj zatvoren deo ove ulice, od kućnog broja 12 do Bulevara kneza Miloša, takođe se odvijaju planiranom dinamikom, a navedena izmena režima saobraćaja u Ulici Stevana Momčilovića na snazi je do 4. septembra. S obzirom na to da će se radovi odvijati fazno, javnost će blagovremno biti obaveštena o daljoj dinamici radova i izmenama režima saobraćaja, dok je planirani rok za završetak svih radova na navedenoj lokaciji 4. oktobar – saopštavaju u „Toplani„.

Ranije započeti radovi u bloku Bulevara oslobođenja i Ulice Branimira Ćosića su u završnoj fazi, tačnije u završnici su građevinski radovi sa kojim se, uporedo, odvijaju radovi na vraćanju površine u tehnički ispravno stanje. U identičnoj fazi su i radovi na deonici duž Futoškog puta od broja 26 do Ulice Anđe Ranković, kao i u Gajevoj i Ulici Antuna Urbana. U bloku Bulevara oslobođenja i Gagarinove ulice, potom u bloku Bulevara oslobođenja i Turgenjeve ulice, kao i u Bačkoj ulici u toku su radovi na vraćanju površine u prvobitno stanje i u samoj su završnici. Radovi na vraćanju površina u tehnički ispravno stanje odvijaju se još i u Polgar Andraša i Lovćenskoj ulici.

 

 

 

IZVOR::DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*