NOVOSADSKA TOPLANA OTPOČELA GRAĐEVINSKU SEZONU 2019. GODINE

Nakon što su se stekli uslovi definisani Odlukom o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom iz Toplifikacionog sistema Grada Novog Sada (zvanično izmerena temperatura spoljašnjeg vazduha u periodu od 19. do 21. aprila u 21 čas viša od +12oS), 22. aprila 2019. godine završena je grejna sezona 2018/2019.

Odmah po završetku grejne sezone, u skladu sa Odlukom, pristupilo se pripremnim radnjama za radove na remontu i revitalizaciji tehničkog sistema, kako bi sve u potpunosti bilo spremno za oktobar 2019. godine, odnosno za početak naredne grejne sezone.
Naime, otpočeti su radovi na toplotnim izvorima, tačnije na kotlovskim postrojenjima, dok su radovi na rekonstrukciji Toplane „Jug“ intenzivirani, gde je u planu i izgradnja kogeneracionog postrojenja. Takođe, pojačana je i dinamika radova na sanaciji vrelovodne mreže. U toku su radovi na 4 lokacije u gradu na rekonstrukiciji dotrajalih deonica, a za petak, 10. maj planiran je početak radova na vrelovodu u samom gradskom jezgru.

S obzirom da je JKP „Novosadska toplana“ uveliko otpočelo s investicionim radovima, kao i sa radovima na remontu i revitalizaciji delova toplifikacionog sistema, tehnički je neizvodljivo da se iznova otnpočne isporuka toplotne energije za grejanje. Čak i kada bi bila doneta takva odluka, s isporukom bi, zbog pomenutih radova, moglo da se krene najranije za 5 do 6 dana, što bi svakako ostavilo posledice i po stabilnost i ispravnost sistema, a samim tim i po nesmetan i pravovremen početak grejne sezone 2019/2020. godine.

Važno je napomenuti da ponovno pokretanje kotlova i isporuka toplotne energije za grejanje nije pitanje ničije slobodne volje ili lične odluke, već pitanje postupanja u skladu sa odgovornim planiranjem vremena za obavljanje svih neophodnih radnji kako početak naredne zvanične grejne sezone ne bi bio doveden u pitanje.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*