O subvencijama sa privrednicima: Novi poziv za hotelijere i ugostitelje

Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

Predstavnici Grada Banje Luke održali su sastanak sa privrednicima iz oblasti ugostiteljstva i turizma, kako bi se dodatno usaglasila potrebna dokumentacija radi ispunjavanja uslova Programa dodjele subvencija za ove kategorije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja „Horeka“ i „ATARS“, kao i predstavnici ugostitelja koji drže svadbene salone i noćne klubove.

-Uzimajući u obzir da je mali broj kandidata ispunio uslove za dobijanje subvencija u oblasti turizma i ugostiteljstva, odlučeno je da se ponovi poziv za dobijanje subvencija za ovu grupu – poručila je savjetnica gradonačelnika za ekonomske i međunarodne projekte Valentina Aničić.

Ona je istakla da se na ovaj način želi izaći u susret privrednicima, kako bi se sredstva predviđena budžetom za ove namjene i preusmjerila, te na taj način očuvala radna mjesta i zadržala privredna aktivnost na području grada.

-U skladu sa navedenim, Odjeljenje za privredu je pripremilo izmjene i dopune Pravilnika o uslovima i načinu korištenja subvencija poslovnim subjektima u periodu krize u Gradu Banja Luka, kako bi se jasnije definisao način i vrsta dostavljanja pojedine dokumentacije, nakon čega će ponovo biti objavljen javni poziv – zaključila je Aničićeva.

 

 

 

IZVOR:GRAD BANJA LUKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*