Obaveštajna služba: Kim Džong Un smršao 20 kilograma, ali je zdrav

Kim Džong Un, Severna KorejaIzvor: KCNA/via REUTERS

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je smršao oko 20 kilograma, ali je zdrav i želi da poveća lojalnost javnosti dok se pogoršavaju ekonomski problemi u zemlji, rekli su tamošnji obaveštajci poslanicima.

Nacionalna obaveštajna služba je tokom brifinga u Parlamentu iza zatvorenih vrata iznela da su koristili tehnike veštačke inteligencije, analizu video snimka i druge metode da bi analizirali Kimovo stanje, prenela su dva poslanika koja su prisustvovala sastanku.

Kimovo (37) zdravlje je poslednjih meseci u centru svetske pažnje jer su se pijavile fotografije i snimci na kojima je znatno oslabio. On nije javno imenovao naslednika, a stručnjaci navode da bi njegovo povlačenje ako je zdravstveno loše moglo da izazove haos u zemlji.

Analitičari koji prate događaje u Severnoj Koreji, ipak navode da Kim nema očiglednih zdravstvenih problema već da je gubitak težine verovatno posledica njegove želje da poboljša fizički izgled.

Ipak, o zdravlju tog lidera u medijima i tabloidima i dalje ima spekulacija.

Kako neki stručnjaci navode, Kim sada prolazi kroz najteži period u svojoj 10 godina dugoj vladavini, zbog ekonomskih poteškoća pogoršanih pandemijom koronavirusa.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*