Obavezno testiranje putnika koji ulaze u Francusku iz 16 zemalja

Putnici koji ulaze u Francusku iz 16 zemalja s lošom epidemiološkom situacijom, među kojima je i Srbija, od danas moraju da budu testirani na korona virus po dolasku na francuske aerodrome i u luke.

Obavezno testiranje putnika koji ulaze u Francusku iz 16 zemalja 1                                                                                                                                          Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Francuska granica je zatvorena za tih 16 država i iz njih je dozvoljen ulazak samo francuskih državljana ili građana koji imaju stalno boravište u Francuskoj.

Premijer Francuske Žan Kasteks objavio je nedavno da će testiranje biti obavezno od 1. avgusta za putnike iz tih 16 zemalja, osim u slučaju da oni imaju dokaz da su negativno testirani u rasponu od 72 sata pre polaska.

Uz Srbiju, među tih 16 zemalja su i SAD, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Kuvajt, Katar, Izrael, Brazil, Peru, Panama, Južna Afrika, Alžir, Madagaskar, Indija i Oman.

Oni koji po dolasku u Francusku budu pozitivno testirani, moraće da budu u karantinu 14 dana, navodi Asošiejted pres.

Francuske vlasti su navele da je prethodnih nedelja došlo do rasta broja novozaraženih u zemlji. Vlada za sada isključuje mogućnost ponovnog uvodjenja opšte zabrane kretanja u zemlji.

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*