Obeležen Dan oslobođenja Bajmoka u Drugom svetskom ratu

Intoniranjem himne „Bože pravde“ i polaganjem venaca na spomenik „Baklja sećanja“ danas je obeležen 19. oktobar – Dan oslobođenja Bajmoka u Drugom svetskom ratu. U ime lokalne samouprave i Mesne zajednice „Bajmok“ venac su položili član Gradskog veća Srđan Samardžić, pomoćnik gradonačelnika Marko Marić i predsednik Saveta MZ „Bajmok“, Borislav Petrović.

14637_1.jpg

Venac su položile i delegacije Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca – Kralj Petar I, sekcija bajmočka Rata, Organizacije rezervnih vojnih starešina iz Bajmoka, i Gradskog odbora Pokreta socijalista.

Prisutnima na komemorativnom skupu obratili su se sekretar Gradskog odbora SUBNOR Subotica i predsednik Mesnog odbora SUBNOR Bajmok, Nikola Ivošević, i odbornik u Skupštini grada Subotice Dušan Stipanović.

Komemorativnom skupu prisustvovali su i učenici nižih razreda bajmočke Osnovne škole „Vuk Karadžić“, a u okviru obeležavanja  77. godišnjice oslobođenja Bajmoka od fašizma izveden je i prigodan kulturno-umetnički program.

14637_2.jpg

Spomenik „Baklja sećanja“, delo vajarke Ane Bešlić, otkriven je 17. oktobra 1971. godine, u centru Bajmoka.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*